IMPORTANT! In semn de apreciere pentru echipa medicala care aloca timp pentru a raspunde intrebarilor dumneavoastra pe site, va rugam ca inainte de a trimite o noua intrebare sa cititi raspunsurile deja acordate mai jos in aceasta pagina de catre medic altor pacienti la intrebari similare. In cazul in care nu ati gasit informatia de care aveti nevoie, va asteptam intrebarea. Va rugam sa nu trimiteti de mai multe ori aceeasi intrebare! Aceasta va aparea pe site doar dupa ce medicul va raspunde la ea.

Radiologie si Imagistica Medicala

Poza medic

Dr. BOTEZATU SEBASTIAN

Pune o intrebare medicului:

Intrebari si Raspunsuri:

Durerea lombara

1
intrebari

Olguta Dragne 12.06.2017
Buna ziua! In data de 1 Mai m-am aplecat sa ridic un ghiveci (usor) si sa il mut in curte, insa am ramas blocata de spate (cam la 45°), pozitie din care mi-am revenit foarte greu, cu dureri cumplite in prima faza, spatele (zona lombara) ramanand dureroasa aprox 1 saptamana. In data de 1 Iunie, am stat 10-15 min pe un scaun, cu picioarele ridicate (flexate) pe alt scaun din fata mea. Cand am vrut sa ma ridic, m-am confruntat din nou cu acelasi tip de durere, insa de o intensitate putin mai redusa. Fiind la mare, am incercat sa stau intinsa pe plaja, insa spatele ma durea foarte tare la contactul spatelui cu nisipul (la fel si cand voiam sa ma intind pe pat). Durerea s-a diminuat dupa cateva zile, insa, daca stau in pozitia sezând mai mult timp (birou sau masina) durerea de spate reapare la schimbarea pozitiei. In niciuna din situatiile prezentate, durerea nu s-a dus pe picior in jos, doar putin lateral pe spate. Sincer, imi este putin teama de data de 1 Iulie :-) Banuiesc ca nu este ceva foarte grav, insa nu vreau sa tratez doar efectele cu mydocalm si diclofenac, ci as vrea sa iau boala din pripa si sa merg direct la tratarea cauzei. Ce este de facut in acest caz? Multumesc anticipat pentru raspuns!

Dr. BOTEZATU SEBASTIAN12.06.2017
Buna seara! Din episoadele si simptomele descrise nu pare ceva grav, ci doar dureri date de catre oboseala (slabiciunea) musculaturii paravertebrale lombare. Va recomand sa faceti kinetoterapie pentru intarirea musculaturii si apoi gimnastica medicala in ficare zi timp de 15-30 min. Probabil sunt si ceva modificari degenerative la nivelul coloanei, dar si acestea se vor regla cu gimnastica medicala. Daca episoadele de anchiloza se repeta sau apare durere iradiata pe unul dintre picioare, ar fi bine sa faceti un examen RMN lombar. Numai bine!

Durerea lombara cu iradiere la nivelul membrelor si/sau furnicaturi, amorteala (parestezii)

1
intrebari

niculina aioji 12.06.2017
Buna seara.AM 42 de ani si sunt din alba iulia,de un an de zile au inceput durerile de spate,au fost rare la inceput dar de 6luni sunt dureri foarte mari si dese de la mijloc in jos pe coloana,coboara pe picior pana in talpa,mi-am facut RMN .....degenerarea discului T5 si 78 cu usoara ingustare a spatiului intervertebral...Modificari degenerative incipiente discale T5 si T8 cu mici prolapsuri discale.Artroza interfatetara posterioara lombara inferioara usoara.mici prolapsuri L3 si L4....va rog ajutati-ma

Dr. BOTEZATU SEBASTIAN13.06.2017
Buna ziua! Din descrierea simptomatologiei si a RMN-ului este posibil ca acele "mici prolapsuri" la discurile L3 si L4 sa sa dea conflicte/compresii pe radacinile nervoase si sa genereze durerea pe picior. Daca durerea pe picior a aparut dupa data efectuarii RMN-ului, va rog sa efectuati altul. Va astept cu RMN-ul la un consult daca doriti pentru a vedea exact despre ce este vorba. Probabil in aceasta faza aveti nevoie doar de tratament conservator, kinetoterapie si/sau infiltratii la radacinile acelor nervi, daca este mai serios ceva minim invaziv.

Programare online