banner durere

“În principiu, dacă stai la pat mai mult de două, trei zile pierzi foarte multă masă musculară. Dacă pacientul este imobilizat la pat de dureri, fie că sunt de coloană, fie că a avut o operație după care a stat, postoperator, 4, 5 zile în pat, gradul de pierdere al masei musculare este devastator. La pacienții tineri poate nu contează atât de mult, dar la pacienții în vârstă, recuperarea este critică.”
Ovidiu Palea, singurul medic din România acreditat pe terapia durerii

 

Dar durerea nu trebuie să-ți conducă viața.

Pentru pacienții noștri am creat platforma Health360 unde publicăm în mod constant conținut relevant pentru această specialitate. Te invităm să citești mai multe despre conceptul de Terapia Durerii 360, precum și diverse articole avizate medical pe această temă.

PROCEDURILE FOLOSITE ÎN TERAPIA DURERII

Din momentul în care durerea este depistată, specialiștii în terapia durerii vor efectua câteva proceduri suplimentare. O parte dintre acestea vor face ca durerea să dispară pentru o perioadă lungă de timp, în prezent căutându-se soluții pentru eliminarea permanentă a durerii.

ABLAȚIA TERMICĂ PRIN RADIOFRECVENȚĂ

Ablația termică prin radiofrecvență este procedura în care, cu ajutorul anesteziei locale, se utilizează un electrod sub forma unui ac pentru a aplica pe țesutul deteriorat un curent de radiofrecvență care tranformă energia electrică în energie termică, blocând astfel transmiterea semnalului dureros prin nerv.

RADIOFRECVENȚA PULSATĂ

Radiofrecvență pulsată este o procedură asemănătoare cu ablația termică prin radiofrecvență, singura diferență fiind energia furnizată. Aceasta este intermitentă și de intensitate scăzută.

TRATAMENTUL INTRADISCAL AL DISCULUI CU DENERVARE POSTERIOARĂ (DISC FX)

Prin acest tratament se permite abordarea unui disc afectat, în condiții de siguranță și eficacitate, fără rănirea structurilor din jur. Metoda este o opțiune valabilă pentru cei care nu au beneficiat de tratament conservator și nu sunt pregătiți pentru intervenții chirurgicale majore.

Specialiștii în terapia durerii au dezvoltat o gamă largă de proceduri, fiecare fiind potrivită pentru un anumit tip de durere sau pacient. Partea cea mai bună este că există și proceduri minim-invazive folosite în terapia durerii.

În terapia durerii, procedurile minim-invazive sunt:

  • epiduroscopia;
  • risectomia endoscopică;
  • Rizotomia endoscopică.

Durerea face parte din viață, însă nu trebuie lăsată să-ți conducă viața. Dacă durerea devine cronică și îți afectează calitatea vieții, programează-te la medicul de terapia durerii! Mai multe informații găsești aici.

Solicita o programare