Prezentarea Centrului de Oftalmologie

Centrul de Oftalmologie Provita isi propune sa abordeze intreaga patologie a globului si anexelor oculare. Specialistii nostri sunt medici cu experienta in chirurgia intraoculara (segment anterior – cataracta, glaucoma, pterigion; segment posterior – patologie vitreo-retiniana), in tratamentul laser avansat al patologiei oftalmice, in chirurgia orbito-palpebrala.

Centrul nostru ofera o gama variata de sevicii oftalmologice diagnostice, care pleaca de la examenul oftalmologic complet (testarea si corectarea acuitatii vizuale, biomicroscopia segmentului anterior si posterior, masurarea tensiunii intraoculare) la investigatii complexe (tomografie in coerenta optica in domeniul spectral, biometrie optica si ultrasonica, microscopie speculara, topografie corneana, pahimetrie corneana optica si ultrasonica).

Tratamentele laser efectuate la Provita se adreseaza atat segmentului anterior (iridotomie si capsulotomie laser YAG, iridoplastie periferica) cat si celui posterior (emboliza transluminala, hialiodotomie posterioara, fotocoagulare retiniana focala sau extinsa). Experienta noastra in acest sector, al laserilor oftalmologici, este recunoscuta prin cursurile de specializare oferite de medicii nostri si prin pionieratul national si european in tratamentul patologiei vitreo-retiniene cu laser YAG fotodisruptor (primele publicatii in Europa despre emboliza transluminala cu laser YAG, cea mai mare cazuistica de hialoidomii posterioare cu laser YAG).

Chirurgia oftalmologica la Provita se face cu cele mai moderne tehnici si tehnologii. Chirurgia cataractei, sub toate aspectele, beneficiaza de experienta extraordinara a specialistilor nostri. Sunt abordate toate tipurile de cataracta si toata gama de interventii complexe, prin facoemulsificare ultrasonica torsionala, fiind accesibile toate tipurile de implante intraoculare (cristaline artificiale) pentru corectia optima a vederii.

Chirurgia glaucomului beneficiaza de optiuni variate, non-invazive, mini-invazive sau invazive. Ciclofotoacoagularea cu laser dioda in emisie micropulsata sau continua este un alt domeniu in care specialistii nostri au o experienta vasta, fiind pionieri ai acestei tehnici.

Cross-linkingul cornean este o tehnica prin care se induce cresterea rezistentei la deformare a corneei, fiind recomandata pacientilor cu keratoconus sau alte forme de ectazie corneana. La Provita se practica cross-linking cornean prin iontoforeza, tehnologie introdusa in Romania prima data in ianuarie 2013 de catre specialistii nostri.

Chirurgia oculo-plastica in Centrul nostru beneficiaza de experienta unor specialisti recunoscuti, care abordeaza comprehensiv o gama extinsa a patologiei orbito-palpebrale.

In Centrul de Oftalmologie Provita intregul nostru demers se adreseaza imbunatatirii si recuperarii calitatii vizuale a pacientilor. Specialistii nostri sunt conectati la cele mai noi tehnici si tehnologii, avand o prezenta sustinuta in centre si manifestari oftalmologice internationale.

Solicita o programare