NUTRITIA TERAPEUTICA sau DE STIL DE VIATA SANATOS (WELL-BEING)

Reprezinta o preocupare fireasca a omului modern care isi doreste sa se puna la adapost de patologia metabolica a zilelor noastre si sa gasesca un echilibru corect intre o alimentatie sanatoasa, activitatea fizica si intelectuala, familie si job.

Monitorizarea starii de nutritie, a statusului biologic prin analize de laborator, a obiceiurilor de alimentatie si stil de viata reprezinta pricipiile de baza ale preventiei si luptei impotriva starii de boala si se pot realiza cu ajutorul specialistului in nutritie si boli metabolice prin intermediul sedintelor de consiliere de stil de viata sanatos ( life well-being).

NUTRITIA CLINICA – INTERVENTIA MEDICALA NUTRITIONALA LA OMUL BOLNAV

Mancarea nu este doar un element de confort sau traditie, ci este o necesitate vitala a tuturor, mai ales a persoanelor bolnave sau internate in spital. Consumul scazut de alimente si nutrienti, precum si/sau necesarul crescut determinat de anumite boli acute sau cronice, duce adesea la malnutritie. La randul ei, aceasta este asociata cu o frecventa crescuta a infectiilor, complicatiilor, spitalizarii, creste durata de recuperare, duce la o mortalitate ridicata si la scaderea calitatii vietii.

Prevalenta si impactul clinic al malnutritiei va creste in urmatorii ani, pe masura ce dezvoltarea tehnologiei medicale si a tratamentelor moderne va reusi sa prelungeasca viata bolnavilor cu afectiuni severe.

Solicita o programare