Centrul de Neurochirurgie Provita

Despre centru

Cand un pacient ne cauta, pentru noi este o onoare, dar si o mare responsabilitate. Pacientul isi pune sanatatea si chiar viata in mainile noastre. Datoria noastra este de a ii oferi atat sprijin medical si chirurgical de inalta calitate, dar si sustinere spirituala. Odata ce ne-ati devenit pacient, ne deveniti prieten, confident, luptati alaturi de noi pentru ameliorarea vietii, faceti parte din familia noastra. “Primum non nocere” este, poate, ideea ce a deschis drumul medicinii spre minim invaziv. Neurochirurgia minim invaziva, sau prin “gaura cheii”, ofera pacientilor posibilitatea de a se opera cu riscuri minime, fie ele neurologice, infectioase, medicale, estetice. O recuperare ultra rapida, reducerea stresului perioperator, lipsa necesitatii de a rade capul pacientilor si de a face pansamente, sunt, printre altele, avantaje de luat in seama ale minim invazivului.
Citeste mai mult

Pentru pacienti

Neurochirurgia minim invaziva De ce minim invaziv? Pentru ca, folosind aborduri mici si tehnici chirurgicale avansate, minimizam riscurile neurologice, rata infectiilor, deficitul estetic si asiguram o recuperare rapida, crescand confortul perioperator si postoperator. Minim invaziv nu inseamna doar incizii mici, dar si respectarea structurilor nervoase, vasculare dar si a tuturor celorlalte tesuturi. La inceputurile chirurgiei, zicerea "chirurg mare incizie mare" era cea care ghida chirurgii, crezandu-se ca astfel se creste securitatea pacientului si se amelioreaza prognosticul. Astazi, o data cu evolutia tehnologiei si a tehnicilor chirurgicale, s-au demonstrat neajunsurile conceptului de mai sus. Astazi, in toate ramurile chiurrgicale, se practica din ce in ce mai mult minim invazivitatea, constatandu-se avantajele sale evidente.
Citeste mai mult

Afectiuni si tratamente

Chirurgia cranio-cerebrala. Chirurgia spinala. Chirurgia spinala sau chirurgia asupra coloanei vertebrale implica un tratament variat de la medicamente impotriva durerii, la kinetoterapie, infiltratii si interventii chirurgicale minim invazive, la chirurgii extensive asupra coloanei vertebrale (suruburi, tije etc). Cea mai cunoscuta patologie a coloanei vertebrale este hernia de disc care poate aparea la orice nivel anatomic, lombar cel mai frecvent, cervical si toracic cel mai rar. In afara de herniile de disc, la nivelul coloanei vertebrale pot aparea si alte patologii legate de degenerarea acesteia: spondilolistezis, stenoza de canal lombar, scolioze. Pe langa bolile degenerative, coloana vertebrala poate „suferi” si de alte probleme: tumori care provin din os (mielom multiplu sau metastaze) sau din tesutul nervos (maduva spinarii) neurinoame, tumori medulare.
Citeste mai mult
Solicita o programare