Centrul de Imagistica

Despre centru

Provita detine un departament complet de imagistica medicala, cu aparatura performanta, moderna, de RMN, tomografie computerizata, radiologie conventionala, mamografie si ecografie. Imagistica medicala insumeaza tehnici si proceduri complexe, realizate de o echipa medicala de specialisti, in vederea obtinerii unui diagnostic de calitate. La Rezonanta Magnetica Nucleara Provita detine 2 aparate produse de firma Siemens. Magnetom Skyra de 3T este primul sistem 3T Tim + Dot, conceput pentru a stabili noi standarde de eficenta indiferent de complexitatea necesitatilor pacientului. Magnetom Avanto 1,5T oferă o calitate excelentă a imaginii prin omogenitatea crescuta a magnetului, cu urinta în utilizare si timp de scanare scurt. Tehnologia Siemens unica TimCT cu miscare continuă a mesei si posibilitatea cuplarii antenelor, permite scanarea cu ușurinta, fara repozitionare sau schimbarea bobinelor , asociind campul larg de examinare ce oferă o evaluare excelentă in patologii complexe.
Citeste mai mult

Pentru pacienti

Când facem RMN și când CT? Avantaje și dezavantaje. Diagnosticarea sau confirmarea unor afecțiuni presupune în anumite situații realizarea unor investigații suplimentare analizelor de sânge, ecografiilor sau radiografiilor, precum Tomografia Computerizată (CT) sau Rezonanţa Magnetică (RM). Acestea sunt două modalități diagnostice care utilizează tehnici diferite pentru achiziția imaginilor: radiațiile X pentru Tomografia Computerizată și câmpul magnetic pentru Rezonanța Magnetică. În anumite afecțiuni este preferată una din aceste modalități, alteori ele sunt complementare. Fiecare are avantaje și dezavantaje, ținând cont de informațiile necesare diagnosticului, costul investigației și confortul pacientului. Tendinţa actuală în ţările avansate este de a se renunţa treptat la metodele de investigaţie iradiantă (precum tomografia computerizată) în favoarea examinărilor prin rezonanță magnetică. „Trebuie avut în vedere faptul că tipul investigației imagistice indicate pacientului se alege în funcție de patologia cunoscută sau suspicionată.
Citeste mai mult

Pentru medici

RMN (Rezonanta Magnetica) MAGNETOM SKYRA DE 3T Avantajele utilizarii Magnetom Skyra de 3T: Tehnologia revolutionara  confera posibilitatea de combinare a antenelor si de conectare a unui numar mare de canale (pana la 204 elemente) oferind o gama larga de indicatii de la examinarea unui deget sau a buzelor, pana la examinarea intregului corp. Strategiile de scanare optimizate pot fi selectate pe baza starii pacientului. Dimensiunea minima a leziunilor decelate poate ajunge pana la 2 mm Reducerea standard a timpului de scanare Imbunatatirea calitatii imaginii prin minimizarea si corectarea efectului miscarii in timpul achizitiei unei secvente Conceptul mesei permite o pozitionare mai usoara a pacientilor si o mai buna examinare a pacientilor obezi (pana la 250 Kg), geriatrici si imobili.  Este necesara o singura instalare a pacientului, fara repozitionare. Posibilitatea de a pozitiona pacientul cu picioarele inainte pentru aproape toate examinarile posibile reducand anxietatea si claustrofobia.
Citeste mai mult
Programare online