Centrul de Imagistica Provita

Despre centru

Provita detine un departament complet de imagistica medicala, cu aparatura performanta, moderna, de RM, tomografie computerizata, radiologie conventionala, mamografie si ecografie. Imagistica medicala insumeaza tehnici si proceduri complexe, realizate de o echipa medicala de specialisti, in vederea obtinerii unui diagnostic de calitate. La Rezonanta Magnetica Nucleara Provita detine 2 aparate produse de firma Siemens. Magnetom Skyra de 3T este primul sistem 3T Tim + Dot, conceput pentru a stabili noi standarde de eficenta indiferent de complexitatea necesitatilor pacientului. Magnetom Avanto 1,5T ofera o calitate excelenta a imaginii prin omogenitatea crescuta a magnetului, cu urinta in utilizare si timp de scanare scurt. Tehnologia Siemens unica TimCT cu miscare continua a mesei si posibilitatea cuplarii antenelor, permite scanarea cu usurinta, fara repozitionare sau schimbarea bobinelor , asociind campul larg de examinare ce ofera o evaluare excelenta in patologii complexe.
Citeste mai mult

Imagistica RMN & CT

Cand facem RM si cand CT? Avantaje si dezavantaje. Diagnosticarea sau confirmarea unor afectiuni presupune in anumite situatii realizarea unor investigatii suplimentare analizelor de sange, ecografiilor sau radiografiilor, precum Tomografia Computerizata (CT) sau Rezonanta Magnetica (RM). Acestea sunt doua modalitati diagnostice care utilizeaza tehnici diferite pentru achizitia imaginilor: radiatiile X pentru Tomografia Computerizata si campul magnetic pentru Rezonanta Magnetica. in anumite afectiuni este preferata una din aceste modalitati, alteori ele sunt complementare. Fiecare are avantaje si dezavantaje, tinand cont de informatiile necesare diagnosticului, costul investigatiei si confortul pacientului. Tendinta actuala in tarile avansate este de a se renunta treptat la metodele de investigatie iradianta (precum tomografia computerizata) in favoarea examinarilor prin rezonanta magnetica. „Trebuie avut in vedere faptul ca tipul investigatiei imagistice indicate pacientului se alege in functie de patologia cunoscuta sau suspicionata.
Citeste mai mult

Radiologie, Mamografie & DEXA

RM (Rezonanta Magnetica) MAGNETOM SKYRA DE 3T Avantajele utilizarii Magnetom Skyra de 3T: Tehnologia revolutionara  confera posibilitatea de combinare a antenelor si de conectare a unui numar mare de canale (pana la 204 elemente) oferind o gama larga de indicatii de la examinarea unui deget sau a buzelor, pana la examinarea intregului corp. Strategiile de scanare optimizate pot fi selectate pe baza starii pacientului. Dimensiunea minima a leziunilor decelate poate ajunge pana la 2 mm Reducerea standard a timpului de scanare Imbunatatirea calitatii imaginii prin minimizarea si corectarea efectului miscarii in timpul achizitiei unei secvente Conceptul mesei permite o pozitionare mai usoara a pacientilor si o mai buna examinare a pacientilor obezi (pana la 250 Kg), geriatrici si imobili.  Este necesara o singura instalare a pacientului, fara repozitionare. Posibilitatea de a pozitiona pacientul cu picioarele inainte pentru aproape toate examinarile posibile reducand anxietatea si claustrofobia.
Citeste mai mult
Solicita o programare