Chirurgia robotică în Urologie

Sistemul da Vinci Xi este ideal pentru intervențiile urologice complexe și care necesită o rigurozitate specială, oferind chirurgului controlul, precizia, siguranța și imaginea necesare pentru îndepărtarea țesutului afectat, fără a distruge nervii și vasele de sânge învecinate.

Principalele afecțiuni urologice abordate prin chirurgia robotică sunt cancerul de prostată, cancerul renal și cancerul vezicii urinare.

Odată stabilit diagnosticul, tratamentul este individualizat în funcție de necesitățile fiecărui pacient.

Impactul efectuării unei intervenții clasice sau laparoscopice se răsfrânge, de cele mai multe ori, asupra stării de bine a pacientului, cu consecințe somatice și psihologice. În cazul chirurgiei asistată robotic, chirurgul introduce în corp instrumentele robotului de ordinul milimetrilor, prin incizii de 1-2 cm, brațele fiind ulterior focalizate asupra zonei anatomice ce urmează a fi operate.

Operația cu ajutorul robotului da Vinci Xi decurge standardizat, respectând cu stricețe timpii operatori. La un interval de timp scurt postoperator, pacienții se pot mobiliza, alimenta normal, nu raportează dureri semnificative și, ulterior, se pot externa. Calitatea vieții este superioară altor metode chirurgicale iar integrarea socială este rapidă.

Pe lângă beneficiile generale menționate mai sus, intervențiile efectuate cu ajutorul sistemului chirurgical da Vinci în sfera urologică vin cu un plus reflectat in:

În tratamentul cancerului de prostată, Prostatectomia robotică da Vinci furnizează rezultate oncologice și funcționale superioare care sporesc satisfacția pacientului. Siguranța actului operator, inciziile mici, durerea mult diminuată, perioada scurtă de spitalizare la care se adaugă reluarea mai rapidă a funcției sexuale și a continenței urinare se numără printre principalele beneficii ale intervenției robotice.

În timpul intervenției cu robotul da Vinci Xi, medicul chirurg stă pe un scaun, în fața unui ecran tridimensional, manevrând cele patru brațe ale robotului cu o acuratețe uluitoare. Imaginea intraoperatorie este tridimensională și poate fi mărită de până la 10 ori.

Intervenția robotică în cancerul vezicii urinare poartă numele de Cistectomie radicală asistată robotic. Spre deosebire de operațiile clasice sau/și laparoscopice asociate cu o rată de complicații perioperatorii ridicată, tehnica da Vinci oferă rezultate oncologice și funcționale superioare. Cu ajutorul imaginii HD și 3D chirurgul efectuează intervenția în condiții de siguranță și acuratețe deosebită.

Chirurgia da Vinci în cancerul renal oferă chirurgului posibilitatea efectuării unei Nefrectomii radicale sau parțiale prin abord minim-invaziv, evitând pierderile de sânge semnificative și compromiterea parenchimului renal sănătos. Riscul de complicații este diminuat iar șansele de prezervare a rinichiului sunt mai mari.


 
 

Intervenții disponibile

Cancer de prostată

Cancer de rinichi

Cancer de vezică urinară

Segment de ureter


 
 

Echipa

       

Solicita o programare