Chirurgia generală oncologică prin abord robotic la preț de chirurgie laparoscopică!

 

La Provita, intervențiile chirurgicale realizate la nivelul abdomenului sunt efectuate cu o precizie de neegalat!

Doar ACUM poți beneficia de intervenții chirurgicale asistate de robotul da Vinci Xi la prețul intervenției laparoscopice. Procedurile operatorii sunt realizate de Conf. Dr. Daniel Cristian, medic primar chirurgie generală și Dr. Victor Diaconu, medic primar chirurgie generală. Promoția este valabilă pentru intervențiile de chirurgie generală pentru cazuri oncologice.

Detalii și programări la 0768 11 61 31


Prin abordul minim-invaziv robotic, chirurgia generală cunoaște o uriașă evoluție cu beneficii remarcabile, deopotrivă pentru pacient și chirurg.

Principalele utilizări ale robotului daVinci în chirurgia generală se regăsesc în:

A. Chirurgia digestivă

- Afecțiuni gastro-intestinale: acalazia, refluxul gastroesofagian (GERD), cancerul de stomac, cancerul colo-rectal;

- Afecțiuni hepatice și ale tractului biliar (cancerul hepatic, cancerul vezicii biliare);

- Afecțiuni pancreatice (cancerul pancreatic);

- Afecțiuni asociate splinei (splenectomie);

- Afecțiuni asociate glandelor endocrine (cancerul glandei tiroide și glandei suprarenale).

B. Chirurgia peretelui abdominal – în patologia herniilor și eventrațiilor complexe (hernie hiatală, hernii ventrale, hernii inghinale).

C. Chirurgia ginecologică – recomandată în patologii precum:


 
 

A. Chirurgia robotică în patologiile aparatului digestiv

La nivelul joncțiunii eso-gastrice, pentru hernii hiatale de dimensiuni mari, cu grad ridicat de dificultate operatorie, se recomandă chirurgia robotică pentru: o vedere clară și mărită, aborduri chirurgicale în spații extrem de înguste.

În tratamentul cancerului de stomac, gastrectomia robotică daVinci prezintă beneficiile sângerării intraoperatorii reduse, creșterii numărului de ganglioni limfatici recuperați, riscului scăzut de complicații și infecții, duratei de spitalizare reduse. În chirurgia bariatrică, în cazurile medicale dificile cât și a pacienților ce au mai fost operați anterior, este indicat a se utiliza intervențiile robotice pentru reducerea riscurilor operatorii și post-operatorii.

 

În tratamentul afecțiunilor maligne sau benigne ale colonului, colectomia robotică daVinci este metoda chirurgicală ce implică îndepărtarea unei porțiuni din colon și refacerea tubului digestiv de către medicul chirurg. Proctocolectomia daVinci permite îndepărtarea rectului și a colonului oferind rezultate oncologice superioare intervențiilor clasice și laparoscopice. Chirurgia robotică oferă chirurgului: posibilitatea de a efectua incizii de ordinul milimetrilor, control, imaginea tridimensională mărită de până la 10 ori a câmpului operator, în condiții de rigurozitate specială. Cancerul colorectal, cancerul colonului și rectului, este al treilea tip de cancer ca frecvență, atât în rândul bărbaților cât și al femeilor. În general, cancerul de colon apare la nivelul mucoasei peretelui intestinal și se poate extinde la ganglionii limfatici (recomandată limfadenectomia abdominală) și organele învecinate. Simptomele cancerului colorectal pot include: prezența sângelui în scaun, constipație, subțierea scaunului, scădere în greutate inexplicabilă, balonare, oboseală cronică.

 

 

În tratamentul vezicii biliare, colecistectomia asistată robotic înlocuiește inciziile mari cu incizii de ordinul milimetrilor. Rata de complicații postoperatorii și durerea postoperatorie sunt minime, recuperarea și revenirea la activitățile cotidiene este rapidă.

 

Intervenția chirurgicală în tratamentul cancerului pancreatic este pancreatectomia (totală sau distală) prin care se îndepărtează o parte sau întregul pancreas; iar în cazul intervenției Kausch Whipple, se îndepărtează o parte din pancreas, duoden, stomac și vezica biliară. 

Cancerul pancreatic poate fi dificil de identificat în stadiile inițiale, deoarece adesea nu provoacă simptome timpurii. Dacă simptomele sunt prezente, acestea pot include: îngălbenirea pielii sau a ochilor, dureri în abdomen și spate, pierderea poftei de mâncare, depresie și cheaguri de sânge.

 

În cazul adenoamelor, cancerelor & metastazelor asociate glandelor suprarenale (de la tumori pulmonare spre suprarenale), abordul robotic se folosește pentru suprarenalectomie întrucât este mult mai sigur decât abordul laparoscopic din punct de vedere al disecțiilor care se desfășoară în proximitatea imediată a unor structuri extrem de critice cum ar fi: vena cavă, aorta, venele renale, arterele renale (un plus de siguranță și un plus de exactitate).


 
 

B. Chirurgia robotică în afecțiunile peretelui abdominal

În tratamentul anumitor hernii, medicul poate recomanda intervenții chirurgicale precum repararea herniei ventrale sau repararea herniei inghinale.

 

C. Chirurgia robotică în ginecologie

Intervenția asistată robotic daVinci pentru tratamentul cancerului ginecologic (cel mai des întâlnite: cancerul ovarian, cancerul de col uterin și cancerul uterin) este histerectomia. Tipul de histerectomie ales depinde de istoricul pacientului, de starea de sănătate a acestuia și de nivelul de extindere al cancerului. Histerectomia robotică daVinci reprezintă îndepărtarea uterului, colului uterin, porțiunilor superioare ale vaginului și, eventual, a ovarelor și a trompelor uterine. Aceasta poate implica și îndepărtarea ganglionilor limfatici și a țesutului care înconjoară organul (limfodisecție extensivă în condiții mult mai bune și mai sigure).

În tratamentul fibromului uterin, prin miomectomia robotică daVinci se îndepărtează fibroamele și se lasă uterul intact. Tehnica daVinci minimizează riscurile și sângerările din timpul intervenției, asigurând: control, precizie, siguranță, depășirea limitelor impuse de chirurgia tradițională și cea laparoscopică. Fibromul uterin este o formațiune benignă care apare la o treime dintre femei. El se poate dezvolta sub endometru, în peretele uterin sau în afara uterului și este uneori asimptomatic. Poate determina sângerare uterină abundentă, cicluri anormale, disconfort, urinare frecventă sau chiar infertilitate.

Endometrioza este o patologie care afectează aparatul reproducător feminin & ciclul menstrual și este reprezentată de proliferarea țesutului endometrial în afara uterului, în cavitatea pelvină. Este însoțită de durere în timpul și între menstruații, durere în timpul contactului sexual, infertilitate. Histerectomia robotică a leziunilor endometriale este tratamentul cel mai eficient pentru această afecțiune. Îmbunătăţirea calității vieții, a funcției reproductive a femeii și prevenirea recurenţelor reprezintă cele mai importante beneficii.


 
 

Printre beneficiile abordul robotic în chirurgia generală se numără:

 

De ce optăm pentru chirurgia robotică în locul chirurgiei laparoscopice?

Chirurgia robotică se aseamănă cu chirurgia laparoscopică din multe puncte de vedere - ambele necesită mici incizii la nivelul tegumentului, folosirea unei camere optice și a unor instrumente speciale pentru a efectua actul chirurgical.

Cu toate acestea, avantajele chirugiei robotice sunt:


 
 

Echipa

 

  

  

Solicita o programare