CELE MAI FOLOSITE PROCEDURI CHIRURGICALE BARIATRICE

PROCEDURI RESTRICTIVE

  • montarea unui inel de silicon reglabil (Adjustable Gastric Band-LAGB)
  • gastrectomie longitudinală (Gastric Sleeve)

PROCEDURI MALABSORTIVE

  • diversia biliopancreatică cu comutator duodenal (Biliopancreatic Diversion with Duodenal Switch (BPD/DS) Gastric Bypass)

PROCEDURI MIXTE/COMBINATE

  • Bypass-ul gastric (Gastric Bypass - GBP)

CHIRURGICA BARIATRICĂ DE TIP GASTRIC SLEEVE

Cu ajutorul chirurgiei bariatrice de tip Gastric Sleeve se elimină aproximativ 80% din stomac, păstrându-se doar o parte tubulară cu un volum considerabil mai mic. Acest lucru reduce semnificativ cantitatea de alimente ce poate fi ingerată. Totodată, afectați de această intervenție sunt și hormonii intestinali ce influențează o serie de factori precum foamea, sațietatea și controlul glicemiei.

CHIRURGIA BARIATRICĂ DE TIP BYPASS GASTRIC

Bypass-ul Gastric reprezintă intervenția chirurgicală prin care se creează o pungă cu un volum de aproximativ 30 ml de stomac prin despărțirea vârfului stomacului de restul stomacului. Prima parte a intestinului subțire este apoi împărțită în două, partea inferioară a intestinului fiind adusă și conectată la punga de deasupra, nou creată. Finalul procedurii constă în conectarea porțiunii superioare a intestinului subțire împărțit cu partea inferioară a intestinului subțire propriu-zis. Astfel, acizii gastrici și enzimele digestive din stomacul ocolit și prima porțiune a intestinului subțire se vor amesteca în cele din urmă cu alimentele.

Pentru mai multe informații despre chirurgia bariatrică te așteptăm pe secțiunea dedicată a site-ului Health360.


Numar de telefon dedicat pentru pacientii bariatrici: 0765.96.85.20


 

Solicita o programare