Intervenția chirurgicală prin care se efectuează scăderea în greutate prin limitarea cantității de alimente ingerate de stomac poartă denumirea de chirurgie bariatrică.

Această limitare este cauzată de malabsorbția nutrienților (incapacitatea intestinului subțire de a absorbi nutrienții într-un mod adecvat) sau printr-o combinație atât a restricțiilor gastrice, cât și a malabsorbției.

Obezitatea nu este o afecțiune care se manifestă doar în cazul adulților, ci și a copiilor și a adolescenților. Pe zi ce trece, din ce în ce mai mulți copii se confruntă cu probleme asociate kilogramelor în plus.

Chirurgia bariatrică produce nu doar o pierdere rapidă în greutate, ci și o schimbare a hormonilor. Dacă obezitatea mărește, practic, producția de estrogen atât la bărbați, cât și la femei, scăderea rapidă în greutate reduce, automat, estrogenul în cazul ambelor sexe. După intervenția chirurgicală, pacienții se luptă să-și gestioneze emoțiile. Noua dietă restricționată împreună cu reechilibrarea hormonilor pot produce iritabilitate și instabilitate emoțională. Pentru unii pacienți acest lucru este un inconvenient minor, unii nici nu observă schimbări emoționale, dar pentru alții lunile după operație poate fi dificile. Percepția asupa propriei persoane, valoarea de sine și relațiile interpersonale se pot schimba.

La Centrul de Diagnostic și Tratament Provita, însă, echipa de medici specializată în Obezitate 360 te ajută să scapi de kilogramele în plus, salvându-ți și schimbându-ți viața. Obezitatea este tratată din prisma mai multor arii medicale: kinetoterapie, terapia durerii, psihologie, endocrinologie, diabet zaharat și boli de nutriție, cardiologie, chirurgie plastic și pneumologie.

Pentru mai multe informații te așteptăm pe site-ul Health360 unde avem o secțiune special dedicată chirurgiei bariatrice și unde publicăm în mod constant articole avizate medical pe această temă.


Numar de telefon dedicat pentru pacientii bariatrici: 0765.96.85.20


 

Solicita o programare