Consultatia

In urma consultului de specialitate, efectuat in cadrul uneia dintre clinicile noastre, se pune diagnosticul de suspiciune. Ulterior pot fi necesare investigatii suplimentare pentru a determina extensia bolii (endometrioza, cancer), precum si investigatii complementare ale unor boli preexistente de care sufera pacienta: consult cardiologic, hematologic, gastro-enterologic etc.

 

Investigatii necesare

Toate aceste investigatii suplimentare se pot efectua in Centrul de Imagistica Provita: examene ecografice, examen CT, examen IRM (RMN).

Dupa stabilirea unui diagnostic corect si complet urmeaza tratamentul (de cele mai multe ori interventia chirurgicala).


 
 

Internarea

Inainte de interventia chirurgicala, pacienta va avea o discutie detaliata cu medicul anestezist care expica nu numai tipul de anestezie, ci si ceea ce se va intampla in perioada postoperatorie imediata.

Pe parcursul internarii pacientele sunt monitorizate atent de catre echipa anestezico-chirurgicala.

Recuperarea postoperatorie imediata este una mult mai rapida si usoara in cazul chirurgiei minim invazive si, de asemenea, accelerata si imbunatatita prin prezenta colegilor kinetoterapeuti care monitorizeaza mobilizarea si reluarea activitatilor fizice usoare ale pacientelor in cele 2-3 zile de spitalizare.

In tot acest timp, pacientele pot tine legatura cu colegele noastre din departamentul dedicat ‘customer care’, care le pot ajuta si ghida in orice tip de problema administrativa.


 
 

Controalele / urmarirea postoperatorie

Dupa externare, incercam sa fim aproape de pacientele noastre (consulturi postoperatorii, conversatii telefonice, informatii etc.), cunoscand faptul ca recuperarea dupa o interventie chirurgicala reprezinta un proces indelungat atat din punct de vedere fizic, cat si psihologic.

 

Recuperearea

Majoritatea interventiilor noastre chirurgicale fiind efectuate prin abord minim-invaziv (laparoscopic), recuperarea este una destul de rapida. Perioada de recuperare depinde, insa, de complexitatea interventiilor. Aceasta este uneori prelungita in cazurile de endometrioza profunda cu interesare multipla de organe, in care rezectiile tesuturilor bolnave sunt extinse iar timpul operator este prelungit.


 
 

  

Solicita o programare