Skip to main content
Noutăți NORD

Test SARS-COV-2 – anticorpi neutralizanti anti-proteina spike

By 18 februarie 2021decembrie 16th, 2021No Comments

Afla daca organismul tau a dezvoltat anticorpi neutralizanți impotriva noului coronavirus.

Anticorpii neutralizanti (anti-spike RBD) sunt cei care impiedica atasarea virusului SARS-CoV-2 de celulele umane. Anticorpii se leaga de zonele S1 si S2 ale glicoproteinei S impiedicand virusul sa afecteze celula umana (de aici denumirea de “anticorpi neutralizanti”). Odata formati anticorpii, organismal este pregatit sa lupte cu infectia COVID-19 atunci cand intra in contact cu virusul SARS-CoV-2.

Vaccinurile anti COVID-19 pe baza de ARN mesager urmaresc sintetizarea de aniticorpi neutralizanti dar si raspunsul imun celular fata de antigenul S (spike) ce contribuie la protectia impotriva infectiei.

Spre deosebire de un test calitativ, un test cantitativ poate masura in mod specific concentratiile de anticorpi neutralizanti si poate raspunde acestei necesitati in cel mai simplu mod disponibil (valoarea indicelui se coreleaza cu titrul anticorpilor neutralizanti).

Cand se recomanda testul?

Acest test este recomantat daca:

  • Te-ai vaccinat impotriva COVID-19 si doresti sa iti monitorizezi cantitativ anticorpii neutralizanti anti-proteina spike (S) a virusului. Testul poate fi efectuat la 7 zile după administrarea celei de-a 2-a doze de vaccin.
  • Ai avut COVID-19 si vrei sa iti evaluezi gradul de imunitate post infectie. Testul poate fi efectuat la 10 zile de la debutul simptomelor, studiile sugerand ca atunci apar anticorpii îndreptați împotriva proteinei S și nucleoproteinei virale.

Eliberarea rezultatului

Rezultatele sunt disponibile atat online, pe website-ul www.centrul-provita.ro (Rezultate analize – Pentru pacienti) cat si cu ridicare din locatie. Buletinul de analiza se elibereaza in 72 de ore si este exclusiv in limba romana.

 

Interpretarea rezultatului

Testul pt. anticorpi neutralizanti anti-proteina spike este cantitativ, rezultatul fiind exprimat in unitatea de masura Index. Titrul este o valoare care se corelază cu cantitatea de anticorpi ce se formează în organism.

Prezența anticorpilor anti-proteina spike poate indica imunitate față de virusul SARS-COV-2, dobândită prin infecție sau vaccinare.

 

Pret

  • SARS-CoV-2 – anticorpi neutralizanti anti-proteina spike: 120 lei.

Pregatire pacient:  testul nu necesita o pregatire prealabila.

Tehnici de recoltare: sange venos.

Metoda: chemiluminiscenta directa.

Unde se poate efectua testul/recoltarea:

– Laborator Cuza Voda (str. Cuza Voda nr. 53, sector 4);

– Centrul Medical Provita (str. Agricultori nr. 82, sector 2);

– Clinica Provita Frunzei (str. Frunzei nr. 26, sector 2);

– Clinica Provita Alexandrina (str. Alexandrina nr. 20-22, sector 1).

 

Programare testare: programarea se face la nr. 0764.043.610 sau 021.9432.

 

!! Dozarea anticorpilor se poate face la 3 si 6 luni in vederea evaluarii si monitorizarii evolutiei anticorpilor in dinamica. Deoarece metodele de testare pot diferi de la un laborator la altul, se recomanda ca testarile sa fie facute pe aceeasi metoda.

Close Menu