Skip to main content
Noutăți NORD

Centrul Medical Provita intentioneaza sa deschida la Bucuresti un Centru International de Pregatire in Terapia Interventionala a Durerii

By 16 decembrie 2018decembrie 16th, 2021No Comments

La ora actuala, se observa ca majoritatea pacientilor nu beneficiaza, din pacate, de tratamentele adecvate pentru durerile acute, cronice sau cauzate de cancer. In acelasi timp, se estimeaza ca numarul acestor suferinzi se va dubla pana in anul 2030, in conditiile in care se preconizeaza o crestere a longevitatii populatiei. In acest peisaj deloc imbucurator, Terapia durerii este disciplina medicala care se ocupa cu tratarea afectiunilor ce au ca simptom pregnant durerea cronica sau subacuta, durere ce afecteaza calitatea vietii. Aparuta in urma cu aproape 20 de ani, Terapia durerii reprezinta, practic, un cumul de investigatii amanuntite ce au ca scop principal gasirea si tratarea cauzelor durerii.

In acest context, estimam ca medicii specialisti in Terapia durerii vor fi din ce in ce mai solicitati sa ofere acea ingrijire continua si adecvata ce are ca efect cresterea atat a calitatii vietii pacientilor, cat si a capacitatii lor functionale. Dupa ce, in urma cu aproape 10 ani, managerul si fondatorul Centrului Medical Provita aducea de peste ocean pentru prima oara in Romania aceasta specialitate interventionala, acum Centrul Medical Provita vine in intampinarea acestei nevoi prin intentia de a infiinta in Bucuresti un Centru International de Pregatire in Terapia Interventionala a Durerii. Planul se desfasoara in colaborare cu World Institute of Pain, organizatie care isi propune sa promoveze cele mai avansate practici medicale minim-invazive pentru tratarea durerii. Suntem onorati si mandri sa il avem alaturi in acest proiect pe dl Profesor Doctor RICARDO RUIZ-LOPEZ, ex-presedintele si fondatorul World Institute of Pain, fondatorul Centrului VERTEBRA de Chirurgie Spinala si Terapia Durerii din Barcelona si, in acelasi timp, unul dintre specialistii de renume mondial in Terapia Durerii.

Initiativa Provita este unica prin faptul ca isi propune ca Centrul International de Pregatire in Terapia Interventionala a Durerii sa adune in acelasi loc atat practicile medicale conservatoare, restranse, cat si pe cele inovative, minim-invazive de anvergura. In prezent, la Provita dispunem atat de experienta celor mai buni specialisti in domeniu, cat si de dotarile necesare, fapt ce ne situeaza in topul acestei specialitati, la nivel international.

Managerul si fondatorul Provita, Dr. OVIDIU NICOLAE PALEA, medic primar Anestezie si Terapie Intensiva, singurul specialist din Romania acreditat FIPP (Fellow of Interventional Pain Physicians) si certificat de World Institute of Pain, ne spune:

“Am reusit impreuna cu colegii mei sa cream la Provita un Centru de Terapia Durerii cu dotari si o echipa ce poate oferi in acest moment toate procedurile de tratament minim invaziv nou aparute pe plan mondial. Este momentul sa facem inca un pas. Impreuna cu mentorul si prietenul meu Prof. Dr. RICARDO RUIZ-LOPEZ vrem sa punem bazele unuik centru international de pregatire in cele mai avansate tehnici mminim invazive.

Ne au trecut deja pragul zeci de colegi medici specialisti din intreaga lume, avem know-how-ul si infrastructura de top care ne permit sa devenim un reper in acest domeniu, sa pregatim si alti medici in aceste tratamente si terapii. A sosit momentul – si sper sa si reusim – sa tinem aceste cursuri din ce in ce mai mult chiar la noi acasa. Sa cream chiar aici, in Romania, un spatiu de pregatire la cele mai inalte standarde, de care sa beneficieze atat medicii din Romania, cat si cei din strainatate.”

 

Close Menu