Colonoscopie / Endoscopie digestiva GRATUIT in Centrul Medical Provita

In baza unui bilet de trimitere valabil de la medicul de familie sau de la un medic specialist pentru specializarea GASTROENTEROLOGIE, pacientii pot efectua in Centrul Medical Provita din Str.Agricultori 82, Sector 2, colonoscopie sau endoscopie digestiva gratuit, in regim de spitalizare de zi decontat de Casa de Asigurari de Sanatate. Cititi in continuare raspunsurile la cele mai frecvente intrebari ale pacientilor referitoare la aceste proceduri.

1. Ce este spitalizarea de zi?
Spitalizarea de zi este o forma de internare pe o durata foarte scurta de timp, pentru servicii medicale care nu pot fi realizate in regim ambulatoriu, dar fara a necesita internare continua. Prezinta avantajul realizarii investigatiilor in aceeasi zi si ofera posibilitatea unui diagnostic rapid si sigur in cel mai scurt timp. 

2. Ce este colonoscopia?
Colonoscopia este o tehnica imagistica de explorare si tratament a tractului gastrointestinal inferior (rectul si colonul). Cu un endoscop se poate preleva biopsie de la nivelul colonului sau rectului, pot fi extirpate tumorile de la acest nivel sau se poate realiza sceening pentru identificarea cancerului colorectal. 

3. Ce este endoscopia?
Endoscopia superioaraeste o tehnica imagistica utilizata in scop diagnostic si terapeutic in cazul afectiunilor aparatului gastrointestinal superior (esofag, stomac si duoden). Cu ajutorul unui endoscop se pot preleva tesuturi (biopsie), pot fi indepartati polipii si se pot trata hemoragiile tubului digestiv. 

4. Cum pot avea acces la colonoscopie/endoscopie digestiva decontata?
ATENTIE: Pacientii pot beneficia de aceste proceduri medicale in regim decontat (gratuit) DOAR DACA PREZINTA UN BILET DE TRIMITERE VALABIL.
Biletul de trimitere nu este doar o recomandare medicala, ci este un formular tipizat, pe care pacientul il poate primi doar de la medicul de familie sau de la un medic specialist care are contract cu casa de asigurari de sanatate. Fara acest formular, pacientul va putea realiza procedurile doar contra cost,

5. Se poate veni cu bilet de trimitere din alta localitate decat Bucuresti?
Pacientul poate veni cu bilet de trimitere de la medic de familie din orice judet pentru a realiza colonoscopie sau endoscopie digestiva decontat. Nu este important la ce casa de sanatate este asigurat pacientul.

6. Cat plateste pacientul pentru colonoscopia/endoscopia decontata?
Orice procedura decontata de casa de asigurari de sanatate este gratuita pentru pacient. Colonoscopia / endoscopia digestiva realizata in regim de spitalizare de zi cu bilet de trimitere valabil este gratuita.
ATENTIE: In cazul in care pacientul solicita anestezie (sedare), aceasta nu este decontata ci doar contra cost.

7. Se poate face cu anestezie?

Pentru confortul pacientului, in Centrul Medical Provita colonoscopia si endoscopia digestiva se pot realiza cu sedare pe vena, pacientul nu este intubat. Sedarea se efectueaza doar la cererea pacientului iar costul acesteia nu este acoperit de casa de asigurari de sanatate. Sedarea se realizeaza doar contra cost.

8. La ce medic si cum se realizeaza programarea?
Dr. TOADER CRISTINA ELENA, Medic specialist Gastroenterologie, va asteapta in Centrul Medical Provita pentru endoscopie digestiva / colonoscopie in regim de Spitalizare de Zi, decontat de Casa de Asigurari de Sanatate. Programari la telefon 021.9432 sau online.

 

 

Programare online