Centrul Medical Provita sustine in Octombrie lupta impotriva cancerului de san oferind 30% reducere la orice mamografie

Mamografie Bucuresti pret redus Provita

In Octombrie, luna internationala a constientizarii cancerului mamar, Centrul Medical Provita din Bucuresti ofera 30% reducere la efectuarea oricarei mamografii, standard sau digitala cu tomosinteza sanului.

Astfel, la fel ca in anii trecuti, Provita sustine activ lupta impotriva cancerului de san, intr-o campanie globala sustinuta anual de catre Organizatia Mondiala a Sanatatii. Cu toate ca astazi maladia este vindecabila in cea mai mare parte a cazurilor atunci cand este depistata in faze incipiente, din nefericire statisticile mondiale ne arata ca boala ramane una din cauzele cele mai frecvente ale mortalitatii la femei. Mai mult, se constata ca, an de an incidenta acestei maladii creste, studiile aratand ca in curand 1 din 8 femei va dezvolta pe parcursul vietii o tumora mamara maligna.

Masurile de prevenire a cancerului de san constau in efectuarea unui control medical anual, care include la femeile sub 40 de ani o ecografie de san, iar la femeile peste 40 de ani o mamografie.

Cu toate acestea, Romania ocupa, din pacate, nedoritul loc intai din Europa in statistica deceselor survenite in urma cancerului de san. Situatia are la origine faptul ca femeile din tara noastra femeile amana sistematic investigatiile preventive, pana cand este prea tarziu.

„Doar o treime din paciente se prezinta la controlul periodic fara sa aiba vreun simptom, celelalte vin pentru ca au palpat ceva, sau pentru ca au dureri la san”, ne spune dr. Mihaela Barbulescu, Medic Primar Radiologie si Imagistica Medicala in cadrul Centrului Medical Provita, un medic cu o experienta de peste 10 ani in mamografia standard sau digitala si 4 ani experienta in tomosinteza mamara – investigatie aparuta pe piata in urma cu doar cu cativa ani.

Centrul de Diagnostic si Tratament Provita detine in Bucuresti un Centru complet de imagistica medicala, cu aparatura performanta, moderna, RMN, tomografie computerizata CT, radiologie conventionala, mamografie si ecografie. Imagistica medicala insumeaza tehnici si proceduri complexe, realizate de o echipa medicala de specialisti, in vederea obtinerii unui diagnostic de calitate. intre altele, Provita dispune de unul dintre cele mai performante echipamente existente in acest moment in lume, si anume sistemul Mammomat Inspiration de la Siemens – Prime Technology, specializat in efectuarea mamografiei digitale cu tomosinteza.

„Mamografia nu este dureroasa”, ne asigura dr. Mihaela Barbulescu. „Din momentul compresiei sanului, care dureaza cateva secunde, si pana se face expunerea, poti resimti cel mult o jena sau senzatia de presiune. Aparatele moderne, asa cum este si cel de la Provita, sunt prevazute cu un indicator de nivel optim de compresie”, ne mai explica dr. Mihaela Barbulescu. Pacientele care au facut mamografie in urma cu ani se tem de durere avand experiente anterioare neplacute, poate chiar traumatizante psihic. insa ele trebuie sa inteleaga ca tehnologia a evoluat mult si nu trebuie sa comparam azi cu ce a fost odata.”

Pe langa teama de durere, femeile sunt inhibate si de cea de radiatii. Exista mitul conform caruia o femeie sanatoasa, ce face mai multe mamografii pe parcursul vietii, in loc sa se protejeze, de fapt risca sa isi declanseze cancer prin iradiere. Dr. Mihaela Barbulescu demonteaza aceasta prejudecata, aratand ca doza de iradiere este foarte mica. Mai mult, studiile arata ca nu exista riscul ca o pacienta sa faca cancer din cauza expunerii. in schimb, mamografia permite depistarea formelor de cancer incipient stadiul 0 sau 1 care este vindecabil, ceea ce salveaza numeroase vieti.

Deschis in anul 2011, Centrul de Diagnostic si Tratament Provita a adus pe piata serviciilor medicale din Romania experienta a peste 10 ani de practica medicala in Statele Unite, oferind dotari si servicii medicale la nivel international, in 2 clinici ambulatorii, un centru de imagistica medicala, un centru de diagnostic si tratament cu spitalizare de zi si continua si un laborator de analize medicale. Centrul de Imagistica Provita ofera in cele doua locatii din Bucuresti examinari RMN, CT, radiologie si mamografie pe cele mai noi si moderne echipamente existente in prezent la nivel mondial.


 

Programare online