Chirurgie vasculara

Vacuum intermitent - terapii de top in tratamentul bolilor vasculare

Terapia cu vacuum intermitent este folosita in medicina spatiala de peste 30 de ani. In conditiile de imponderabilitate, circulatia sangelui la nivelul membrelor inferioare s-ar face cu mare dificultate, daca nu s-ar folosi aceasta terapie la fiecare 10 ore. Dupa cum ii spune numele, “Vacuum intermitent”, aplicatia consta intr-o alternanta ritmica de presiune negativa si pozitiva asupra membrelor inferioare. A nu se confunda cu presoterapia, ades intalnita in centrele de recuperare, sau in cele de remodelare corporala, care consta in aplicarea de presiune pozitiva.

 

Se obtine un joc de presiune asupra vaselor sanguine, cu modificare ritmica de calibru, avand drept consecinta efecte vasodilatatoare si stimulatoare asupra schimburilor de oxigen si nutrienti si deschiderea de noi cai vasculare.In acelasi timp se imbunatateste drenajul limfatic si circulatia venoasa. Acest joc de presiune, in faza negativa atrage mai mult sange in jumatatea inferioara a corpului, pentru ca in faza pozitiva sangele din partea inferioara sa fie pompat eficient spre partea superioara.

 

In faza de presiune negativa creste perfuzarea muschilor membrelor inferioare cu capilaro-dilatatie si deschiderea de vase capilare noi. In faza compresiva, de fapt revenirea la presiunea atmosferica, sangele venos si limfa curg prin vase cu diametrul marit, creste intoarcerea venoasa, accelereaza perfuzia si drenajul limfatic, creste pH-ul,creste sinteza de collagen si grabeste inchiderea ranilor.

 

Utilitatea acestei terapii este uriasa, in diverse domenii, cu efect profilactic, curativ si de recuperare. In afectiunile vasculare periferice, arterite, insuficienta circulatorie venoasa, limfedem, algo-neurodistrofia secundara post traumatica. Grabeste cu 50% inchiderea ranilor, escarelor, arsurilor, ulcerelor varicoase, diabetice, benefic in tratamentul polineuropatiilor. Este foarte util in toate afectiunile ortopedice, post traumatice: fracturi, luxatii, entorse, rupturi ligamentere, musculare, recuperarea dupa protezarea soldului, genunchiului.


In medicina sportiva este folosit profilactic, curativ si recuperator. Prin deschiderea de noi paturi capilare, creste perfuzia tisulara, creste “wash-out-ul”, cu eliminarea acidului lactic, creatinkinazei, acidului uric. Inlatura oboseala si febra musculara. Folosit profilactic de 2 ori pe saptamana s-a observat cresterea capacitatii cardio-pulmonare, creste rezistenta la efort, imbunatateste vizibil performanta si creste motivatia. Dupa o sedinta de Vacuum, energia, toleranta la efort, vitalitatea si performanta cresc vizibil. Marile cluburi sportive, Real Madrid, FC Barcelona, Manchester City, Nicosia folosesc aceasta terapie inainte si dupa fiecare antrenament. Preparatorii fizici ai acestor cluburi au constatat lipsa accidentarilor majore.

 

Prin imbunatatirea semnificativa a circulatiei locale si cresterea productiei de colagen, terapia cu vacuum intermitent este o arma utila in tratamentul celulitei.

Ultimele articole

Putem lupta impotriva cancerului de prostata?

Cancerul constituie potrivit Eurostat o cauză majoră de deces in tarile Uniunii Europene. Printre cele mai răspândite forme de cancer la barbati se afla cancerul de prostată, care îi afectează cu precădere pe bărbaţii europeni cu vârste de peste 65 de ani.

Frica de mamografie depaseste teama de cancer?

Cancerul de san este cea mai frecventa forma de cancer la femei, iar in urma cu 2 ani Romania era tara cu cea mai mare rata a mortalitatii datorate cancerului de san din Uniunea Europeana.

Programare online